Cum să-ți deblochezi mașina –Ghid complet pas cu pas

De fiecare dată când rămâi închis în afara mașinii tale este super enervant. Este frustrant, neprevăzut și mai ales – costisitor.

În fiecare zi, în toată țara, oamenii plătesc o grămadă de bani pentru serviciile unui lăcătuș, după ce rămân închiși în mașinile lor. În calitate de lăcătuș în Oradea, deschid în jur de 3-4 mașini pe zi. De fapt – asta este ceea ce fac în cea mai mare parte a zilei, pentru că această problemă este atât de frecventă. Cu toate acestea, atunci când ești blocat în afara mașinii tale, ai putea avea mai multe opțiuni decât crezi pentru a-ți debloca mașina. În acest articol, te voi ghida prin aceste opțiuni, astfel încât să poți afla sigur dacă ai nevoie chiar de un lăcătuș din Oradea sau nu. Utilizând acest ghid pas cu pas, ai putea reuși să o deblochezi singur.

Avertisment: Nu îmi asum responsabilitatea pentru orice daună cauzată mașinii tale sau oricărei alte mașini pe care încerci să o deschizi folosind acest ghid. De asemenea, nu încurajez deschiderea mașinii tale sau a oricărei alte mașini și am scris acest ghid doar în scopuri informative. Dacă decizi să deblochezi o mașină, asigură-te că ești proprietarul sau ai primit permisiunea proprietarului. Acest ghid are rolul de a ajuta persoanele care și-au blocat cheile în mașină și doresc să încerce să o deblocheze singuri. Nu susțin nici un fel de activitate criminală.

Ești cu adevărat închis afară? deblocari contacte auto

În primul rând, asigură-te că ești efectiv închis afară. Poate suna ciudat, dar ai fi surprins câte ori am ajuns să deblochez mașina unui client… doar pentru a constata că una dintre uși era de fapt deblocată.

Înainte de a face orice altceva, verifică toate ușile și asigură-te că sunt închise cu adevărat. Încearcă și portbagajul, acesta este adesea neglijat și de multe ori poți intra înapoi în vehicul prin rabatarea scaunelor prin portbagaj.

Unde este cheia ta de rezervă? Deci ai verificat toate ușile și mașina este cu siguranță blocată. Ce urmează?

Ai putea lua în considerare utilizarea cheii tale de rezervă, dar acest lucru poate fi complicat, în funcție de situație. Este cheia de rezervă acasă? Cât de departe ești de acasă? Ai pe cineva care să o aducă? Dacă te grăbești sau ești departe de casă, încercarea de a-ți debloca mașina singur sau apelarea la un lăcătuș ar putea fi cea mai bună opțiune. deblocari auto oradea

Tariful mediu al unui lăcătuș pentru deblocarea unui vehicul este de aproximativ 150-200 Ron, dar poate ajunge până la 250 Ron, în funcție de vehiculul tău. Și totuși, uneori este o opțiune mai bună decât să te grăbești acasă pentru a lua cheia de rezervă. Dacă cheile casei sunt de asemenea blocate în mașina ta, ține cont că este aproape întotdeauna mai ieftin să îți deblochezi mașina cu ajutorul unui lăcătuș decât casa.

Poate că ai Asistență Rutieră (și nici măcar nu știi)

Înainte de a începe să încerci să deblochezi ușa cu diferite obiecte sau să apelezi la un lăcătuș, este posibil să ai acoperire pentru Asistență Rutieră și să nu știi acest lucru. Dacă ai o poliță de asigurare auto, asistența rutieră poate fi inclusă. deblocari usi auto

Sună la linia de urgență a asigurării tale și verifică înainte de a apela un lăcătuș. Unele companii vor trimite propriul lor lăcătuș, în timp ce altele îți vor rambursa costurile pentru lăcătuș.

Ar trebui să apelezi la un lăcătuș din Oradea specializat în deblocări auto sau să o deblochezi singur? După ce ai explorat opțiunile, trebuie să decizi dacă ar trebui să apelezi la un lăcătuș deblocări auto sau să încerci să îți deschizi mașina singur. Iată principale factori de luat în considerare: deblocat masini oradea

1. Unelte:

Deoarece probabil nu ai la dispoziție unelte profesionale pentru deblocarea mașinii, va trebui să improvizezi folosind unelte pe care le găsești în jurul tău. După cum voi discuta mai în detaliu mai târziu, ai nevoie în principal de o unealtă pentru a lăsa ușa să se deschidă ușor și de o altă unealtă pentru a ajunge în mașină și a o debloca din interior. Există multe unelte pe care le poți folosi în acest sens, dar dacă nu ai nimic potrivit la îndemână, ar putea fi mai bine să apelezi totuși la un lăcătuș deblocări auto din Oradea.

2. Posibile deteriorări:

Lăcătușii specializați în deblocări auto folosesc unelte speciale, concepute în mod specific pentru deschiderea mașinilor blocate. Utilizarea acestor unelte face extrem de ușoară deblocarea aproape oricărei mașini fără a o deteriora. Atunci când folosești unelte improvizate, mai ales dacă nu ai mai făcut asta până acum, există riscul de a cauza unele daune mașinii tale. Cantitatea și gravitatea daunelor depind de uneltele pe care le vei folosi și de cât de complicată este mașina pe care încerci să o deblochezi. Cele mai comune tipuri de deteriorări pe care le-am observat sunt sfâșieri ale garniturii de cauciuc a ușii și mici zgârieturi pe panoul de plastic și cadru al ușii. În cazuri mai rare, s-ar putea să obții o ușă ușor îndoită sau un mecanism de blocare defect.

3. Preț: deblocari auto usi oradea

Taxa pentru deblocarea mașinii tale poate varia de la 150 la 250 de roni, în funcție de mașina ta, ora și locația unde te afli. Dar așa cum voi discuta mai târziu, căutând puțin poți găsi aproape întotdeauna pe cineva care să o facă pentru 150-200 ron. Dacă nu ai deloc bani sau nu îți pasă de posibilele deteriorări minore ale mașinii tale, ar trebui să încerci să o deblochezi singur, dar dacă găsești un lăcătuș deblocări auto ieftin din Oradea și ai puțin bani de cheltuit, s-ar putea să nu merite efortul de a o face singur.

ghid deblocari auto oradea

Apelarea unui lăcătuș deblocări auto din Oradea (și obținerea celor mai bune prețuri posibile)

La fel ca în cazul oricărui alt serviciu, unii lăcătuși sunt mai ieftini decât alții. Cu uneltele potrivite, deblocarea unui vehicul este destul de simplă și nu necesită multă pricepere, deci cel mai ieftin lăcătuș va face aceeași treabă ca și cel mai scump. La Silvotop Deblocări Auto Oradea găsești o combinație de prețuri deblocări auto accesibile și calitate a serviciilor excepțională.

Ar trebui să spargi o fereastră? deblocam usi auto

Trebuie să iei în considerare această opțiune doar ca pe o ultimă soluție într-o situație de urgență. În primul rând, înlocuirea unei ferestre va costa cu siguranță mai mult decât chiar cel mai scump lăcătuș, iar în al doilea rând, ești mult mai predispus să te rănești în acest proces.

Dacă nu poți debloca mașina singur și nu ai bani să plătești un lăcătuș, încearcă din răsputeri să găsești pe cineva de la care să împrumuți bani. Dacă copilul sau animalul tău de companie este blocat în vehicul, apelează poliția sau pompierii și aceștia vor veni imediat, deoarece aceasta este considerată o situație de urgență. Recomand să spargi fereastra doar în situații potențial periculoase, cum ar fi dacă copilul sau animalul tău de companie este închis în mașină într-o zi foarte caldă sau dacă ești blocat afară și afară este extrem de frig.

Bineînțeles, dacă este cineva în mașină, sparge întotdeauna fereastra cea mai îndepărtată de persoană. Ferestrele auto sunt făcute din sticlă securizată și nu sunt ușor de spart. Dacă ai la dispoziție un ciocan sau o șurubelniță de exp., ar face munca mai ușoară, dacă nu – caută o piatră de mărime medie și îndreapt-o spre centrul ferestrei. Asigură-te că o faci extrem de atent, deoarece fereastra se va sparge în bucăți mici. deblocare automobile in oradea

Slim Jim-uri și bile de tenis

Cu ceva timp în urmă, majoritatea mașinilor puteau fi deblocate ușor cu un slim jim – o bucată lungă și subțire de metal pe care o puteai glisa în partea laterală a ușii și ridica pentru a acționa butonul manual al ușii. Pe măsură ce mecanismele de blocare ale mașinilor au devenit mai avansate, această metodă a devenit mai dificilă și mai puțin eficientă. deblocat volane auto

slim jim deblocari

Așa cum majoritatea mașinilor din zilele noastre au cablaje electronice prin uși, folosirea unui “slim jim” poate provoca, de asemenea, daune semnificative mașinii. Există multe metode teoretice pentru a debloca vehicule, unele dintre ele funcționează pe anumite mașini, dar majoritatea dintre ele nu funcționează deloc (cum ar fi metoda cu minge de tenis).

Cum să-ți deblochezi mașina? (4 pași)

Pentru a debloca un vehicul fără cheia sa, trebuie să-l deblocați ca și cum ați fi în interiorul mașinii – folosind fie butonul electronic de deblocare, fie butonul manual de pe una dintre uși. Ideea principală este că trebuie să găsiți o modalitate de a crea un mic spațiu între ușă și cadru, astfel încât să puteți introduce o unealtă în mașină și să o folosiți pentru a apăsa sau trage unul dintre butoanele de deblocare din exterior.

Pasul 1:

Localizați butonul de deblocare în mașina dvs. Majoritatea mașinilor au două tipuri de butoane de deblocare. Probabil știți deja unde se află cele din mașina dvs. Butonul electronic de deblocare este de obicei situat pe panoul ușii de pe partea șoferului, iar o singură apăsare pe acesta va debloca toate ușile simultan. deblocari auto oradea

Butoanele manuale sunt amplasate pe fiecare ușă și deblocarea unuia dintre ele va deschide ușa respectivă. Mașinile mai vechi, fără mecanism de blocare electronic, nu au un buton de deblocare automat și pot fi deblocate doar prin acționarea manuală a butonului de deblocare de pe ușă sau prin utilizarea unei unelte pentru a trage mânerul din interior.

Uitați-vă în mașina dvs. și identificați butoanele de deblocare. Vedeți ce tip de butoane există, dacă trebuie trase sau apăsate. Decideți care buton ar fi cel mai ușor de ajuns cu uneltele pe care le aveți.

butoane deblocări usi auto

Pasul 2: Înfigerea ușii și a cadrului

Acum trebuie să creezi un spațiu între ușă și cadrul mașinii care îți va permite să introduci o unealtă și să apeși butonul de deblocare. Scopul este să creezi un spațiu cât mai mic posibil, care să îți permită să manevrezi uneltele confortabil în interiorul vehiculului.

Acest pas este crucial, deoarece deschiderea forțată a ușii exercită o presiune mare asupra acesteia și asupra mecanismului de blocare, și o presiune prea mare poate îndoi ușa sau chiar rupe complet mecanismul de blocare. Cele mai obișnuite unelte din gospodărie pe care le poți folosi ca înfige sunt opritoarele de ușă din cauciuc sau plastic sau o șurubelniță mare cu cap plat, dar caută orice obiect suficient de subțire pe care să îl poți glisa între ușă și cadru, astfel încât să obții acel centimetru de spațiu.

După ce ai găsit instrumentul ales, îl introduci cu atenție în partea superioară a ușii, cât mai departe posibil de balamale. Aceasta este partea care îți va oferi cel mai mult spațiu, deoarece are cea mai mică presiune asupra ei din partea balamalelor și a mecanismului de blocare. Încearcă să împingi tija dincolo de garnitura de cauciuc, astfel încât să poți vedea vârful acestuia în interiorul mașinii. În acest moment, ar trebui să ai aproximativ un centimetru de spațiu între ușă și cadru. deblocari auto oradea

Înfigerea ușii și a cadrului

Pe ce ușă ar trebui să încerci să o deschizi?

Ușa pe care ar trebui să o deschizi depinde în mare parte de faptul dacă vizezi butonul de deblocare electronic sau cel manual. Dacă vizezi butonul de deblocare electronic, va trebui să folosești ușa șoferului, deoarece acolo este amplasat butonul (cu excepția unor mașini foarte rare în care se află în consola centrală). Dacă mașina ta nu are un buton electronic sau dacă uneltele tale nu pot ajunge la el, ar trebui să alegi partea șoferului, dacă ești dreptaci, sau partea pasagerului, dacă ești stângaci. Aceasta este destul de intuitiv, trebuie să ții uneltele de atingere cu mâna dominantă pentru a face mai ușor să țintești și să apeși butonul.

Pasul 3: Introducerea unei unelte în mașină și apăsarea butonului de deblocare

Tot ce trebuie să faci la acest punct este să găsești o unealtă subțire și lungă, să o introduci în vehiculul tău și să o folosești pentru a apăsa sau trage butonul de deblocare. Cea mai potrivită unealtă de uz casnic pentru această sarcină este de obicei o agrafă de sârmă, deoarece este lungă, subțire și poate fi îndoită în funcție de locul în care se află butonul de deblocare în mașina ta.

În funcție de unealta pe care o folosești, s-ar putea să fie nevoie să muți tija în diferite zone ale ușii și să încerci să apeși butonul de deblocare din diferite unghiuri. Dacă nu ai o agrafă de sârmă, încearcă să găsești o ramură mică care să aibă un unghi. Trebuie să fie suficient de rezistentă pentru a nu se rupe atunci când o folosești pentru a apăsa butonul de deblocare. De obicei, este mai ușor să țintești butonul de deblocare electronic, dar dacă uneltele tale nu pot ajunge la el, încearcă butonul manual de deblocare. Dacă mașina ta are un dispozitiv de deblocare (FOB) și acesta este vizibil în interiorul mașinii (cum ar fi pe scaun), încearcă să țintești butonul de deblocare de pe FOB. Amintește-ți, folosești unelte improvizate, așa că va trebui să experimentezi cu diferite opțiuni până când găsești una la care uneltele tale pot ajunge. deblocam usa ta de la masina

deblocări auto usi

Odată ce apeși butonul de deblocare și auzi sunetul frumos al mașinii deblocându-se, vei fi tentat să tragi imediat de mânere și să deschizi ușa. Nu o face! În schimb, fă următoarele:

Pasul 4: Scoaterea uneltei de atingere și a tijei înainte de a deschide ușa

Acest pas este important și adesea neglijat. Cu tija care separă ușa și cadrul, există o presiune mare asupra mecanismului de blocare al ușii. Dacă deschizi ușa înainte de a elibera presiunea, mecanismul de blocare se poate strica. Repararea acestuia va costa atât de mult încât vei regreta că nu ai apelat un lăcătuș. Așadar, înainte de a deschide ușa, ia-ți o secundă să scoți uneltele de atingere din mașină. Apoi scoate tija. Ușa se va întoarce la poziția normală și abia atunci poți trage de mâner și deschide ușa.

Cam asta e! Ai reușit. Ai deblocat mașina ta (sperăm). Acum copiază cheia mașinii tale, astfel încât data viitoare să ai o rezervă, și trimite-ne CV-ul tău să te angajăm. :)

Ai nevoie de deblocare uși rapidă și eficientă în Oradea? Apelează la Silvotop pentru soluția perfectă în cazuri de urgență!

Leave A Comment